maandag 23 november 2009

Concept: Iphone



De Iphone is een ontzettend groot concept. Het is de mobiele telefoon van Apple inc.
Het is een combinatie van een iPod, mobiele telefoon en PDA. Met de iPhone is het onder meer mogelijk om te mailen, bellen, online te zijn, muziek te beluisteren, foto's te maken en te bekijken, video's te bekijken en games te downloaden en te spelen. Daarom is dit een concept dat een uitwerking is van de maxitrend tijdsbesparing en de megatrend gemakzucht.
Het product werd op 9 januari 2007 aangekondigd op Macworld door Steve Jobs en op 29 juni 2007 geïntroduceerd in de Verenigde Staten. In Europa is de iPhone in november 2007 gelanceerd in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Ierland.


Een van de dingen die dit apparaat onderscheidt van andere mobiele telefoons is dat het geen aparte toetsen heeft om telefoonnummers of sms-berichten in te tikken. De iPhone gebruikt iPhone OS, een aangepaste versie van Mac OS X, het besturingssysteem voor Macintosh-computers. Deze software creëert onder andere de virtuele toetsen op het touchscreen voor de bediening.
Er zijn al een hoop verschillende versies van de Iphone beschikbaar sinds 2007. Steeds wordt hij een stukje gebruiksvriendelijker en kun je er steeds iets meer mee. Daarom is dit een perfect voorbeeld van de megatrend gemakzucht.



Microtrend: Iphone
Maxitrend: Tijdbesparing
Megatrend: Gemakzucht

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Apple_iPhone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten