maandag 23 november 2009

Concept: Tv-show 'Ik hou van Holland'



Het concept Ik hou van Holland, is ontstaan door de behoefte aan samenzijn, socialisering. Mensen hebben steeds meer de behoefte om samen te zijn en dit concept heeft daar mooi op in gespeeld. Gezinnen, vrienden, families kunnen bij elkaar zitten en zo gezamenlijk een spelshow op tv kijken.
Het is een zaterdagavondshow, die wordt uitgezonden op RTL4. Het programma wordt gepresenteerd door Linda de Mol. In dit televisieprogramma wordt er elke week gekeken wat bekende Nederlanders van hun land afweten.



Op 26 januari 2009 kreeg Ik hou van Holland een Beeld en Geluid Award voor beste amusementsprogramma. Het aantal kijkers ligt gemiddeld rond de 1,5 miljoen personen voor de zaterdaguitzending en op een half miljoen voor de herhaling.
In 2008 brachten Talpa Media en RTL Nederland een bordspel van het succesvolle programma, wat ook weer een extra concept was richting de socialisering.
Ik hou van Holland is niet de enige show van dit karakter. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Idols, X-factor, Het beste idee van Nederland. Dit zijn een paar voorbeelden van concepten die zijn ontstaan door de maxitrend: behoefte aan samenzijn.


Microtrend: Tv-show Ik hou van Holland
Maxitrend: Behoefte aan samenzijn
Megatrend: Socialisering













Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ik_hou_van_Holland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten