dinsdag 24 november 2009

Trendwatcher: Lidewij Edelkoort



Lidewij Edelkoort werd geboren in 1950 in Wageningen. Ze startte, na haar studie Mode en Ontwerp aan de Kunstacademie in Arnhem, haar carrière als inkoper van de Bijenkorf. Hoer ontdekte ze al gauw haar talent voor het aanvoelen van opkomende trends. Haar unieke voelsprieten leverden belangwekkende prognoses op. Haar naam groeide toen ze voorzag dat er overal teddyberen zouden verschijnen.

Edelkoort is altijd onderweg. Van haar werkwoonplaats Parijs, waar haar trendwatch-bureau ‘Trend Union’ is gevestigd, naar Eindhoven, waar ze parttime directeur is van de Design Academy. Tussendoor reist ze naar alle uithoeken van de Derde Wereld, Japan en Amerika om inspiratie op te doen voor haar voorspellingen over het gedrag van ons, consumenten, in de westerse wereld.
Haar werk beschrijft ze als het opvangen van etnische, artistieke, literaire en consumptieve bewegingen die sluimeren in de maatschappij, ze op een rijtje zetten, analyseren en doorgeven aan de industrie. ‘Ik ben een vrouw die goed is in intuïtie en analyse.’ Daarvoor leest ze alles wat los en vastzit, spreekt ze menen uit het veld van huisvrouwen tot industriële en observeert ze de samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten