dinsdag 24 november 2009

Trendwatcher Hilde Roothart



Hilde Roothart is een bekende trendwatcher en oprichter van Trendslator, een bureau dat zich bezighoudt met de vertaling van trends naar strategieën en concepten, markten en merken.

Biografie van Hilde Roothart:
Hilde Roothart is geboren in 1966. Ze heeft modevormgeving gestudeerd aan de Utrechtse Hogeschool. Nadat ze haar diploma voor deze opleiding had gehaald was ze werkzaam als prognosestylist bij verschillende styling en designbureaus. Haar werkzaamheden hier waren het onderzoeken van nieuwe en oude trends en hoe de zich ontwikkelen.
In 1996 richtte Hilde Roothart het trendbureau Trendslator op.
Het bedrijf begeleidt bedrijven bij het onderzoeken en vertalen van trends. Een voorbeeld van wat ze doen is de trends in het gedrag van consumenten vertalen naar bruikbare adviezen voor bedrijven, winkels en restaurants.
 Hiernaast publiceerde Hilde Roothart artikelen over trends  in verschillende tijdschriften.
Naar aanleiding van deze artikels is ze medeauteur van de uitgave “Van Trends naar Brands” en schrijfster van “ZIEN – Trends van vandaag, markten van morgen”.

Hilde Roothart is al twee keer genomineerd voor de verkiezing “Trendwatcher van het jaar”, in 2007 en 2009.

Haar werkzaamheden:
Tegenwoordig zijn de werkzaamheden van Hilde Roothart het geven van lezingen, trainingen en brainstormsessies en workshops.
Ze spreekt voor verschillende doelgroepen, ze is dus gespecialiseerd op verschillende gebieden. Dit zijn:
Wonen
Voeding
Retail
Financiële dienstverlening
Mobiliteit
Toerisme
ICT

Haar doel:
In haar lezingen wilt ze haar klanten bewust maken dat de toekomst voor bedrijven en personen niet vast ligt maar dat ieder zijn of haar toekomst zelf kan creëren.
Trendpiramide:
Ook heeft Hilde Roothart de trendpiramide bedacht.


 
http://www.secondsight.nl/person/8859/nl
http://trendslator.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten