dinsdag 24 november 2009

Trendwatcher: Marian Salzman

 Marian Salzman is een trendwatcher die zich bezig houd met internet. Sinds begin jaren negentig is ze actief op internet, ze deed al veldonderzoek via nieuwsgroepen op internet toen de meeste marktonderzoekbureaus nog maar net de kantoorautomatisering op orde hadden, en in 1997 vestigde ze met haar boek 'Face2face in cyberspace' haar naam als cybergoeroe.


Niet helemaal terecht. Zij was namelijk niet zozeer geïnteresseerd in de technische aspecten van internet, als wel in de manier waarop de techniek ingrijpt in ons dagelijks leven. In 'Trends voor de toekomst' gaat zij met co-auteur Ira Matathia in op de consequenties van de digitalisering van het leven.

De laatste jaren nemen de bits en bytes een minder prominente plaats in het werk van Salzman in, en profileert zij zich als een allround trendwatcher à la Faith Popcorn. Laatste trend volgens haar: de opkomst van de metrosexual, de man met allerlei vrouwelijke trekken.
Overigens schijnt ze dat woord niet zelf te hebben bedacht. Daar staat tegenover dat ze in 1993 het woord 'wigger' heeft gemunt: een blanke die het liefste een neger wil zijn.

Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten