dinsdag 24 november 2009

Trend van het verleden: Humantech

Maxitrend: Humantech
Humantech kun je omschrijven als het nabootsen van menselijke vormen door techniek. De robothond Aibo is hiervan een voorbeeld. Het krijgt een opdracht op die kan worden uitgevoerd zoals een levend wezen dit daadwerkelijk zou doen. Deze trend is iets dat mensen fascineert omdat het in hun ogen het onmogelijke laat gebeuren. Keer op keer komen er steeds meer overtreffingen op de markt. Men zal niet raar staan opkijken als een soort als Aibo ooit transformeert in een mens-robot die bijna niet van een echt mens te onderscheiden is.

Megatrend: technologiesering
De techniek blijft ontwikkelen en heeft daarmee grote invloed op de maatschappij. Vroeger was alles handenwerk maar dit is overgenomen door machines (mechanisering). Hetzelfde geld voor gewone dagelijkse dingetjes. Elkaar brieven schrijven komt nauwelijks meer voor want een sms’je of mialtje sturen is gemakkelijker en veel efficiĆ«nter. Wetenschappers hebben in de afgelopen eeuw de technologie op een hoger niveau gebracht en daar lijkt voorlopig geen eind meer aan te komen.

Microtrend : Een voorbeeld van een microtrend die te maken heeft met humantech is : Het onderhuids inbrengen van een microchip zodat je als je in het ziekenhuis komt de doktoren makkelijker een diagnose kunnen stellen. D.m.v deze chip kunnen ziektes en andere tekortkomingen makkelijker vastgesteld worden. Ook het behandelen en de controle na de behandeling zullen hierdoor verbeteren. Dit is echter een trend van de toekomst en het is afwachten hoe deze zich ontwikkelt.

Chippen
Humantech
Technologiesering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten