maandag 23 november 2009

Concept uit het verleden: de PC

Het is misschien erg voor de hand liggend, maar zonder PC (Personal Computer) zijn wij op dit moment niks meer.De pc is zo’n groot onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Of het nu voor werk of privé gebruik is. Ik zelf kan dit verslag niet eens typen zonder mijn pc.
In 1940 werd er voor het eerst gesproken over de computer. Eerder was er al wel iets degelijks uitgevonden,maar dit mocht nog geen computer genoemd worden.
In 1890 werd namelijk door Herman Hollerith een machine uitgevonden die de volkstellingen van Amerika kon verwerken, en later vond hij hier een toetsenbord voor uit.
In 1910 waren er wel honderden van deze machines op de markt, maar dit apparaat werd echter nooit herkend als de eerste computer.
De eerste computer werd gemaakt in de oorlog, om codes van de vijand te ontcijferen. Deze computer werd de Colossus genoemd.
Er volgde nog veel meer generaties computers, maar in 1977 werd eindelijk de eerste echte PC uitgevonden. Deze computer was geheel compleet bij aanschaf.
Deze PC werd ontworpen door Steve Jobs en Stephen Wozniak, en kreeg de naam Apple II. Dit was het begin van misschien wel de belangrijkste uitvinding ooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten