dinsdag 24 november 2009

Trend van het heden: Milieubewust denken

Microtrend : Groene stroom
Maxitrend : Milieubewust denken

Megatrend: Bewuste keuzes maken

Een Maxitrend van nu is het milieubewust denken.
Bij milieuvriendelijkheid wordt gekeken naar zaken als geluidshinder, ruimtebeslag, horizonvervuiling, uitstoot van verzurende stoffen (met als gevolg zure regen) en de uitstoot van broeikasgassen.
Dit is allemaal het gevolg van de globalisering. De globalisering heeft ervoor gezorgd dat de grenzen van de wereld steeds meer vervagen. Het zorgt er daarom ook voor dat landen op verschillende vlakken, sociaal, economisch, cultureel, met elkaar samenwerken.
De wereld wordt met zijn neus op de feiten gedrukt over de klimaatveranderingen en wat daarvoor de gevolgen zijn voor de wereld. Daarom is iedereen over de hele wereld bezig met het bevorderen van duurzaam leven.Ook de burgers zelf doen steeds meer om het milieu te redden.
Het is nu dus te zien dat de trend is om milieubewust te zijn en te leven. Dat heeft ook invloed op de keuze van aanschaf qua energie verbruikende producten en diensten. Een paar van die voorbeelden is de spaarlamp, groene stroom, papier/karton/glas/GFT ect. scheiden.


Toekomst
Naar verwachtingen zal de “groen trend” nog een lange tijd volhouden. Deze trend staat aan het begin en zal nog veel verder uitgroeien. Zeker gezien het feit dat er steeds meer gevolgen van het hoge CO2-uitstoot gehalte merkbaar zijn. Bijvoorbeeld de grondvervuiling, het opraken van de olie en het wereldwijd stijgen van het waterpijl.





Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten